Zenguiden.no – norges største bransjektalog innen alternativ behandling

Hva er polaritetsterapi?

Les mer om Hva er polaritetsterapi?

Prinsipper og praksis i polaritetsterapien er basert på at livsenergien strømmer i alle deler av menneskekroppen i bølger av utvidelser og sammentrekninger. Polaritetssystemet benytter manipuleringstekninkker blant annet «polaritetsyoga». Terapien ble utviklet av doktor Randolph Stone, en ostopat og kiropraktor som hadde fordypet seg i ulike østlige tradisjoner, blant annet ayurvedisk medisin, yoga og akupunktur. Stones […]

Prinsipper og praksis i polaritetsterapien er basert på at livsenergien strømmer i alle deler av menneskekroppen i bølger av utvidelser og sammentrekninger. Polaritetssystemet benytter manipuleringstekninkker blant annet «polaritetsyoga».

Terapien ble utviklet av doktor Randolph Stone, en ostopat og kiropraktor som hadde fordypet seg i ulike østlige tradisjoner, blant annet ayurvedisk medisin, yoga og akupunktur. Stones idé om positiv og negativ energi tilsvarer til en viss grad den kinesiske modellen om yin og yang. Men hans modell har sterkere tilknytning til den ayurvediske lære om de tre «doshaer» (elementer), da han mente at det også var en tredje, nøytral energi, som jorder mennesket ved å sammenbinde de andre to energiformene.

Stone mente at hvert energisenter i dette systemet er styrt av de fem elementene:

  • Det eteriske senteret styrer stemmen, hørselen og strupen.
  • Luftsenteret styrer åndedrett, blodsirkulasjon, lungene og hjertet.
  • Ildsenteret styrer fordøyelsen, magen og tarmene.
  • Vannsenteret, en generativ og emosjonell kraft, styrer bekkenet og kjertelutsondringen.
  • Jordsenteret, utskillelse av væske og faste stoffer, styrer endetarmen og blæren.

Disse energisentrene er identiske med «chakraene». I likhet med en rekke andre terapier, bestreber polaritetsterapien seg på en balanse mellom disse fem elementene, som delvis, men ikke helt, tilsvarer de fem elementene i kinesisk medisin.

Det finnes en etablert fremgangsmåte som innebærer å arbeide med reflekser og trykkpunkter over hele kroppen for å løse energiblokkeringer og notere ubalanser.

Terapeuten bruker fire teknikker: Kroppsterapi, bevisstgjøring, kosthold og øvelser:

Kroppsterapien består av at terapeuten bearbeider bestemte punkter. Terapeuten benytter tre typer press/berøring, avhengig av hvor blokkeringene sitter.

Terapeuten er også en katalysator i bevisstgjøringsprosessen om årsakene til gamle blokkeringer, slik at man fremskynder oppløsningen av disse. Pasienten får støtte til å endre uheldige holdninger.

Kosthold brukes også for å stimulere livsenergiflyten, ikke minst ved at man anbefaler kost som hjelper kroppen med å fjerne giftstoffer. I tillegg til en rensende diett, benytte gjerne en leverskylling, som inneholder olivenolje, presset sitron, hvitløk og ingefærrot. Pasienten kan deretter følge en vedlikeholdsdiett.

En serie yogalignende stillinger og øvelser utføres gjerne av pasienten. Disse påvirker bestemte livsenergisentre og åpner livsenergistrømmen. Øvelsene er for det meste rolige strekkøvelser. Pasienten lager i noen tilfeller lyder for å fremskynde oppløsningen av spenninger.

I behandlingen legges det ikke spesiell vekt på å behandle spesifikke symptomer. Behandlingen tar mer sikte på å balansere livsenergien slik at naturen selv foretar helbredelsen. Pasientens egeninnsats er vesentlig.

Zenguiden.no – Norges største bransjekatalog innen alternativ behandling

Finn enkelt alternativ behandler etter fylke, kommune, sted, navn, medlemsorganisasjon eller terapiform.